Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszny bigos na żeberkach"
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1599
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1599
Składniki
Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Żeberka umyj, osusz, podziel na porcje. Mięso lekko posól i oprósz mąką. Cebule obierz, posiekaj. Marchewkę obierz, grubo zetrzyj.
W garnku rozgrzej olej, zrumień na nim żeberka, wyjmij je z garnka. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebule. Dołóż kapustę.
Podlej szklanką wody.
Duś, aż zmniejszy swoją objętość o połowę.
Wtedy do kapusty dołóż podsmażone mięso oraz marchewkę. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Duś, aż mięso będzie miękkie.
. Pomidory oczyść z pestek, miąższ pokrój w kostkę. Dodaj do bigosu razem z koperkiem tuż przed końcem gotowania.Źródło: Tina