Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszny bigos na żeberkach"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4899
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 151
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4899
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 151
Składniki
Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Żeberka umyj, osusz, podziel na porcje. Mięso lekko posól i oprósz mąką. Cebule obierz, posiekaj. Marchewkę obierz, grubo zetrzyj.
W garnku rozgrzej olej, zrumień na nim żeberka, wyjmij je z garnka. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebule. Dołóż kapustę.
Podlej szklanką wody.
Duś, aż zmniejszy swoją objętość o połowę.
Wtedy do kapusty dołóż podsmażone mięso oraz marchewkę. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Duś, aż mięso będzie miękkie.
. Pomidory oczyść z pestek, miąższ pokrój w kostkę. Dodaj do bigosu razem z koperkiem tuż przed końcem gotowania.Źródło: Tina