Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie a'la chłopski kociołek, sycące, przystępne i szybko się robi
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17768
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1856
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15551
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7102
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17768
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1856
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15551
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7102
Składniki
Papryki i cebulę kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kabanosy kroimy w plastry. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
w dużym garnku rozgrzewamy i zrumieniamy kabanosa. Dodajemy cebulę, czosnek, paprykę, ziemniaki i podsmażamy. Oprószamy słodką papryką, zalewamy 1/2 litra wody, dodajemy przecier z koncentratem, dodajemy odciśniętą kapustą.
Czekamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 20 minut. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem.