Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie a'la chłopski kociołek, sycące, przystępne i szybko się robi
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36399
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36399
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 111
Składniki
Papryki i cebulę kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kabanosy kroimy w plastry. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
w dużym garnku rozgrzewamy i zrumieniamy kabanosa. Dodajemy cebulę, czosnek, paprykę, ziemniaki i podsmażamy. Oprószamy słodką papryką, zalewamy 1/2 litra wody, dodajemy przecier z koncentratem, dodajemy odciśniętą kapustą.
Czekamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 20 minut. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem.