Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 119
Dodano: 24.04.2010
Odsłon: 10223
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kotlety rozbić, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Usmażyć na oleju, przełożyć do rondla. Zalać bulionem, dusić pod przykryciem.
Pieczarki pokroić, czosnek zmiażdżyć i dodać do mięsa. Dusimy razem ok. 1 godz.
Miękkie mięso wyciągamy, do sosu dodajemy śmietanę i doprawiamy. Wkładamy schab do sosu. Podawać z ryżem lub ziemniakami posypane posiekaną natką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 25 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Apetyczny przepis.5 Kto głosował? | Odpowiedz