Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyzy z kurkami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. Następnie przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa. Do masy wsyp mąkę, sól, wbij jajko i wyrób ciasto.
Farsz: na patelni stop masło, dodaj pokrojoną cebulę, podsmaż. Włóż oczyszczone, drobniutko posiekane kurki i smaż do chwili, aż odparuje nadmiar wody.
Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz chili. Odstaw, aby ostygł. Farsz możesz przygotować wcześniej.
Ciasto podziel na 10 części. Ulep placuszki, każdy nadziej odrobiną farszu grzybowego. Zagotuj garnek wody, lekko posól. Pyzy wrzucaj na wrzątek. Gotuj minutę, od chwili, gdy wypłyną na wierzch.
Przelej zimną wodą. Podaj posypane resztą farszu oraz posiekaną natką pietruszki. Do przyrządzenia farszu możesz wykorzystać wszystkie grzyby leśne oraz poza sezonem – pieczarki.Źródło: Bella Relaks