Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańskie danie podyktowane moją fantazją i dostępnymi letnimi składnikami. Składające się z podgrzanych placków tortilli z roztopionym serem, patisonem, cukinią i pomidorami. Pyszne!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1464
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1464
Składniki
Patison, cukinie i cebulę myjemy, obieramy, i kroimy w drobną kostkę.
Na patelni podsmażamy w kolejności cukinie, patisona i cebulę, oraz wyciśnięty przez praskę czosnek, dodając każdy kolejny składnik po lekkim zarumienieniu się poprzedniego. Na koniec wrzucamy kukurydzę.
Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki kroimy na dość grube plastry. Wrzucamy na patelnie podsmażamy z pozostałymi składnikami.
Dodajemy sos sojowy, cukier, harrise, paprykę.
Pozwalamy gotować się wszystkiemu kilka minut na mocny ogniu, tak żeby wszystkie smaki połączyły się ze sobą, i odparowała większość wody. Doprawiamy solą.
W okrągłej formie wielkości placków tortilla układamy warstwami placki przekładając je sosem i posypując serem, ostatni z placków tylko posypujemy serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20min.
Po wyjęciu z pieca posypujemy Quesadille czosnkiem niedźwiedzim, dla dekoracji i smaku.