Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańskie danie podyktowane moją fantazją i dostępnymi letnimi składnikami. Składające się z podgrzanych placków tortilli z roztopionym serem, patisonem, cukinią i pomidorami. Pyszne!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19616
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19616
Składniki
Patison, cukinie i cebulę myjemy, obieramy, i kroimy w drobną kostkę.
Na patelni podsmażamy w kolejności cukinie, patisona i cebulę, oraz wyciśnięty przez praskę czosnek, dodając każdy kolejny składnik po lekkim zarumienieniu się poprzedniego. Na koniec wrzucamy kukurydzę.
Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki kroimy na dość grube plastry. Wrzucamy na patelnie podsmażamy z pozostałymi składnikami.
Dodajemy sos sojowy, cukier, harrise, paprykę.
Pozwalamy gotować się wszystkiemu kilka minut na mocny ogniu, tak żeby wszystkie smaki połączyły się ze sobą, i odparowała większość wody. Doprawiamy solą.
W okrągłej formie wielkości placków tortilla układamy warstwami placki przekładając je sosem i posypując serem, ostatni z placków tylko posypujemy serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20min.
Po wyjęciu z pieca posypujemy Quesadille czosnkiem niedźwiedzim, dla dekoracji i smaku.