Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańskie danie podyktowane moją fantazją i dostępnymi letnimi składnikami. Składające się z podgrzanych placków tortilli z roztopionym serem, patisonem, cukinią i pomidorami. Pyszne!
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1210
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 334
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2919
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1210
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 334
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2919
Składniki
Patison, cukinie i cebulę myjemy, obieramy, i kroimy w drobną kostkę.
Na patelni podsmażamy w kolejności cukinie, patisona i cebulę, oraz wyciśnięty przez praskę czosnek, dodając każdy kolejny składnik po lekkim zarumienieniu się poprzedniego. Na koniec wrzucamy kukurydzę.
Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki kroimy na dość grube plastry. Wrzucamy na patelnie podsmażamy z pozostałymi składnikami.
Dodajemy sos sojowy, cukier, harrise, paprykę.
Pozwalamy gotować się wszystkiemu kilka minut na mocny ogniu, tak żeby wszystkie smaki połączyły się ze sobą, i odparowała większość wody. Doprawiamy solą.
W okrągłej formie wielkości placków tortilla układamy warstwami placki przekładając je sosem i posypując serem, ostatni z placków tylko posypujemy serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20min.
Po wyjęciu z pieca posypujemy Quesadille czosnkiem niedźwiedzim, dla dekoracji i smaku.