Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca Quesadilla z sosem tatarskim z kawałkami ryby, każdego zachwyci a jeszcze dodam że szybko się robi.
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 14
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 519
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 83
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 528
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 14
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 519
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 83
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 528
Składniki
1. Fileta rybnego dzielimy na małe kawałki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Płatki kukurydziane drobno pokruszyć.
3. Do płatków wsypujemy bułkę tartą, mieszamy razem.
4. Na drugie naczynie wsypujemy trochę mąki.
5. W trzecim naczyniu roztrzepujemy widelcem jajko.
6. Rybę obtoczyć najpierw w mące.
7. Następnie w jajku.
8. Na koniec w bułce tartej.
9. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
10. Ogórka obieramy i kroimy na półplasterki.
11. Z papryki usunąć gniazdo i pokroić na mały paseczki.
12. Robimy sos: ogórka oraz grzybki drobno pokroić.
13. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę drobną.
14. Dodajemy majonez oraz jogurt.
15. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
16. Dokładnie mieszamy.
17. Na grillu elektrycznym lub patelni, rozkładamy placek tortilli na połowie smarujemy sosem
18. Układamy warzywa
19. Następnie nuggesy z ryby.
20. Składamy na połowę.
21. Zapiekamy. 5 minut 22. Danie gotowe . 23. Smacznego.