Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do mojej kuchni trafiła paczka "roślinnego qrczaka" w marynacie gyros. Wykorzystałam go go zrobienia wegetariańskiej wersji meksykańskiego klasyka.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112842
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 129
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 302
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 387
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 685
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112842
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 129
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 302
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 387
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 685
Składniki
Na oleju smażymy cebulę około 5 minut. Dodajemy czosnek, smażymy jeszcze minutę. Dodajemy pokrojonego roślinnego kurczaka, a po kilku minutach pokrojoną paprykę. Po kolejnych kilku minutach dodajemy kukurydzę, fasolę, koncentrat, tabasco, sok z cytryny, przyprawę i posiekaną kolendrę. Mieszamy i smażymy kilka minut, aż smaki dobrze się połączą. 2 tortille układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Posypujemy połową sera, układamy farsz i posypujemy pozostałym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy, aż tortille się przypieką, a ser roztopi się i sklei całość. Quessadille kroimy na ćwiartki lub ósemki.