Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do mojej kuchni trafiła paczka "roślinnego qrczaka" w marynacie gyros. Wykorzystałam go go zrobienia wegetariańskiej wersji meksykańskiego klasyka.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 488
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 357
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 488
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 357
Składniki
Na oleju smażymy cebulę około 5 minut. Dodajemy czosnek, smażymy jeszcze minutę. Dodajemy pokrojonego roślinnego kurczaka, a po kilku minutach pokrojoną paprykę. Po kolejnych kilku minutach dodajemy kukurydzę, fasolę, koncentrat, tabasco, sok z cytryny, przyprawę i posiekaną kolendrę. Mieszamy i smażymy kilka minut, aż smaki dobrze się połączą. 2 tortille układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Posypujemy połową sera, układamy farsz i posypujemy pozostałym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy, aż tortille się przypieką, a ser roztopi się i sklei całość. Quessadille kroimy na ćwiartki lub ósemki.