Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Quiche z cukinią"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Składniki
Zagnieć ciasto, schłodź, rozwałkuj, włóż do formy tartowej. Nakłuj widelcem, opiecz 8 min w 190o C.
Jajka rozkłóć ze śmietaną i mlekiem. Dopraw solą, pieprzem (ew. papryką). Masę wylej na ciasto.
Rozłóż kawałki pomidorków, cukinię pokrojoną w bardzo cienkie podłużne pasy, posyp serem. Piecz ok. 40 min (190°C).Źródło: Świat kobiety