Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny francuski wypiek z wytrawnym nadzieniem. Proste i smaczne danie do serwowania na ciepło i na zimno.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Ciasto francuskie układamy na dnie prostokątnej blachy 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Przyrządzamy farsz. Por kroimy w talarki i smażymy chwilę na oleju rzepakowym. Dodajemy mięso mielone i smażymy dalej do miękkości, po czym przyprawiamy całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz rozkładamy równomiernie na cieście francuskim. Pomidora kroimy w plasterki i rozkładamy na mięsie mielonym. Następnie przygotowujemy masę jajeczną. W tym celu mieszamy jajka ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę rozlewamy po farszu. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 45 min.