Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kaczka "czarna" z nadzieniem doskonala na obiad, kolacje, wspaniale smakuje ... mniam, mniam...
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Składniki
kaczke umyc, oprawic ( opalic z resztek pior), mozna ja wytrybowac z kosci ale nie trzeba, natrzec olejem i przyprawa do drobiu, odstawic na 2 godziny.Przygotowac farsz" mieso mielone polaczyc z posiekana watrobka, dodac zeszklona cebulke,jajo i bulke tarta tak aby powstala jednolita mamsa na koniec dodac peczek posiekanej pietruszki, posolic i dodac pieprzu do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziac kaczke, doddac czastki jablek i zaszyc nicia albo wykalaczkami. wlozyc w rekaw do pieczenia albo piec na ruszcie w piekarniku, pamietajac by pod rusztem byla blacha na ktora trzeba koniecznie nalac troche wody by w tarkcie pieczenia byla mokra,Kazdy drob piecze sie tyle ile wazy ( kurczak np.2 kg to 2 godz,tak samo kaczke ) nalezy pamietac o tym by obracac kaczke tak by z kazdej strony byla ladnie zrumieniona.Najpierw nagrzewamy piec do temp. 200 st a pieczemy w 180 st. tak dlugo ile wazy - do obiadu podajemy z kluskami slaskimi, z ziemniakami, dodatkiem jest czerwona kapusta- pycha - trzeba koniecznie do klusek zrobic sos