Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy bananowo- kokosowe

Racuchy bananowo- kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 3013

Dodano:

Odsłon: 389

Racuszki bananowo-kokosowe są bardzo szybkie w wykonaniu, smaczne, naturalnie słodkie, nie trzeba dodawać cukru, a ponadto można do nich wykorzystać już nieco przejrzałe banany, choć świeże też się sprawdzają

Składniki

  • 2 banany ( średnie lub 3 małe )
  • 2 jajka
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 duża łyżka mąki pszennej
  • olej lub masło klarowane do smażenia
  • dodatkowo: konfitura, owoce lub miód
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy bananowo- kokosowe

Przygotowanie

  1. Banany rozgniatamy za pomocą widelca

  2. Do bananów dodajemy jajka, płatki owsiane, wiórki kokosowe i mąkę

  3. Wszystko dokłądnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z każdej strony

  4. Można podać solo lub z owocami, konfiturą czy miodem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń