Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie racuchy. Na obiad, kolację, a może na śniadanie! Pyszne i sycące. Smakują i dużym i małym. Można je podać z miodem, cukrem pudrem, owocami albo ulubioną konfiturą. Takie racuchy to prawdziwe niebo w gębie! Należy do nich użyć takiej odmiany jabłek, które szybko robią się miękkie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22447
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14600
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4501
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43702
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 570
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 548
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22447
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14600
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4501
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43702
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 570
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 548
Składniki
Kefir mieszamy z jajkiem W drugiej miseczce mieszamy mąkę z cukrami, solą i proszkiem
Łączymy składniki suche i mokre. Mieszamy
Jabłka obieramy i wydrążamy środek z pestkami. Kroimy na ok półcentymetrowe krążki
Krążki jabłek oprószamy cynamonem
Na patelni rozgrzewamy olej
Do miski, w której mamy ciasto wkładamy po 1 krążku jabłka. Zanurzamy w cieście i ewentualnie jeszcze łyżką nakładamy ciasto na wierzch krążka i przenosimy go na patelnię ( ja łopatką )
Smażymy na średnim ogniu z obu stron, aż racuchy ładnie się zrumienią. Nie można dać zbyt dużej mocy palnika, bo racuchy zbyt szybko się zrumienią z zewnątrz, a środek będzie niedopieczony
Po upieczeniu odsączamy na papierowych ręcznikach Podajemy z cukrem pudrem, konfiturą, owocami lub miodem