Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy serowe to bogata w białko propozycja obiadowa, która przypadnie do gustu nawet największym niejadkom. Są nie tylko zdrowe, ale także przyjemnie słodkie – miód i naturalny cukier pochodzący z twarogu sprawiają, że placuszki będą uwielbiane przez najmłodszych. Są puszyste i rozpływające się w ustach. Możesz podać je posypane cukrem pudrem, ale także polać miodem lub syropem klonowym. Świetnie pasują do świeżych owoców – jagód, truskawek czy malin.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22644
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44842
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22644
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44842
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 716
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i ostudź. W dużej misce umieść twaróg, jajka, mleko, miód i ekstrakt waniliowy. Wszystko zmiksuj mikserem na niskich obrotach do połączenia składników. Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wlej roztopione masło, wymieszaj i odstaw masę na 10 minut. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła klarowanego. Kładź po 1 łyżce ciasta, formując placuszki. Racuchy serowe smaż przez 2-3 minuty z każdej strony do ładnego zrumienienia. Gotowe odkładaj na papierowe ręczniki.
Jeśli to potrzebne, w trakcie smażenia dodawaj niewielką ilość masła klarowanego. Racuchy serowe podawaj na ciepło od razu po przygotowaniu, posypane cukrem pudrem.