Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, sycące, alternatywa dla słodkich racuchów!
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 254
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 47
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 43
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 254
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 47
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 43
Składniki
Przygotowanie ciasta: Jajka ubić z odrobiną soli, dosypać szklankę mąki ( ma to być bardzo gęste-jeżeli były dużej jaka dodać więcej mąki) i następnie ciasto rozrzedzić wodą do konsystencji bardzo gęstej śmietany. Dodać przyprawy i suszone drożdże. Dokładnie wymieszać. Ja dodałam ostrą paprykę w proszku żeby ciasto było lekko pikantne.Odstawić na kilka godzin ( ja odstawiłam na ok 5h).
Dodatki: cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju , dodać drobno pokrojona w kostkę cukinię i parówki lub cienką kiełbasę, wszystko razem podsmażyć do miękkości.
Po wyrośnięciu ciasta dodać zimne dodatki. Dokładnie wymieszać. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju, lub w wersji dietetycznej na patelni bezolejowej.
Smacznego!