Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuchy z jabłkiem i marchewka według przepisu z kanału Słodki Smak Pasji. Rewelacyjne na siadanie lub kolacje.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34154
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34154
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Do miski wsypać mąkę, dodać do niej sól i proszek do pieczenia i wymieszać. Do maki wbić jajka i mieszając powoli dodawać mleko i kefir.
Gotowe ciasto na racuchy odstawić na bok na min 15 minut. W międzyczasie zetrzeć marchew i jabłko i dodać je do gotowego ciasta.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim porcje ciasta, formując zgrabne racuchy. Usmażone racuchy posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem lub cukrem waniliowym. Smacznego!