Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy z malinami"
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 586
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 136
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 586
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 136
Składniki
Miękkie masło (ew. margarynę) utrzyj z solą, cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodaj kolejno żółtka oraz kaszę. Dołóż twaróg. Całość dobrze wymieszaj mikserem.
Maliny przebierz, ew. szybko opłucz na sitku pod bieżącą wodą. Połowę owoców odłóż na bok, resztę rozgnieć widelcem i dodaj do przygotowanego ciasta. Ponownie wymieszaj je mikserem.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj ciasto. Formuj owalne racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe racuchy polej jogurtem.
Przed podaniem posyp je odłożonymi wcześniej malinami. Racuchy możesz serwować także z sosem czekoladowym albo waniliową bitą śmietaną.
na 4 porcje , : 25 min, Porcja: 485 kcal, Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj