Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki tani ramen. Czyli inaczej zupka chińska na sterydach
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 116
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 34
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 116
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 34
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Składniki
Ugotuj jajko przez 6 min, następnie włóż do zimnej wody.
Ugotuj makaron zgodnie z insttukcja (3-4minuty)
Podsmaż plasterki boczku lub innego mięsa (może być szynka, lub nugetts z kurczaka).
Do garnka wlej 400ml wody, 4 (lub więcej, w zależności od preferencji) łyżek sosu sojowego, dodaj łyżeczkę imbiru i czosnku oraz wszystkie przyprawy dołączone do zupki chińskiej. Wlej tłuszcz z mięsa. Zagotuj
Ułóż makaron w misce, na środku całe, obrane jajko, zalej bulionem i dookoła umieść resztę dodatków. Na koniec posyp sezamem.