Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ravioli w sosie pomidorowym"
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 198
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 692
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4497
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 198
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 692
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4497
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, 1 jajka, 1 łyżki oliwy, szczypty soli i odpowiedniej ilości ciepłej wody. Rozwałkować, wycinać szklanką kółeczka, jak na pierogi.
Oba rodzaje mięsa zemleć. Wymieszać z drugim jajkiem i żółtym serem, doprawić solą i pieprzem. Napełniać farszem kółeczka ciasta, sklejać, wrzucać na osolony wrzątek i gotować, aż wypłyną. Odcedzić.
3. Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać pomidory i dusić, aż się rozpadną. Doprawić. Dodać część bazylii i oregano. Sosem polać pierożki. Udekorować resztą ziół.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium