Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Razowa pizza"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 371
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 371
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Fot. RFF Hamburg (3)
Do miseczki wkrusz drożdże, dodaj cukier oraz pół szklanki letniej wody. Wymieszaj. Przykryj i odstaw na około 10 min. Do mąki dodaj sól, olej oraz rozpuszczone drożdże. Zagnieć gładkie ciasto. Przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Cebulę pokrój w talarki. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz i pokrój w kostkę. Do rondelka wlej przecier pomidorowy, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz suszone zioła, podgrzewaj 8-10 min, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posmaruj sosem pomidorowym. Rozłóż paprykę oraz cebulę. Piecz ok. 20 min w temperaturze 200°C. Po upieczeniu rozłóż pokrojone w kostkę awokado.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie