Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Razowa pizza"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 188
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 346
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 896
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 188
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 346
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 896
Składniki
Fot. RFF Hamburg (3)
Do miseczki wkrusz drożdże, dodaj cukier oraz pół szklanki letniej wody. Wymieszaj. Przykryj i odstaw na około 10 min. Do mąki dodaj sól, olej oraz rozpuszczone drożdże. Zagnieć gładkie ciasto. Przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Cebulę pokrój w talarki. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz i pokrój w kostkę. Do rondelka wlej przecier pomidorowy, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz suszone zioła, podgrzewaj 8-10 min, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posmaruj sosem pomidorowym. Rozłóż paprykę oraz cebulę. Piecz ok. 20 min w temperaturze 200°C. Po upieczeniu rozłóż pokrojone w kostkę awokado.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie