Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony groszek to doskonałe źródło błonnika pokarmowego, który w połączeniu z razowym makaronem to niezwykle sycące danie. A przy tym bardzo zdrowe i smaczne!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej pieczarki wraz z dodatkiem soli, pieprzu oraz przeciśniętego czosnku. W drugim garnku dotujemy mrożony groszek.
Do dużej miski przekładamy ugotowany makaron, podsmażone pieczarki oraz groszek. Całość mieszamy i pozostawiamy na chwilę by lekko ostygło – nie dodajemy jogurtu do gorących produktów, ponieważ sie zważy i całość będzie wyglądała niesmacznie, a przede wszystkim będzie źle smakować. Następnie dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, posiekany koperek oraz przyprawy. Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy dodatkowo przyprawami.