Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony groszek to doskonałe źródło błonnika pokarmowego, który w połączeniu z razowym makaronem to niezwykle sycące danie. A przy tym bardzo zdrowe i smaczne!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 303
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25041
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8934
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 719
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 303
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25041
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8934
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 719
Składniki
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej pieczarki wraz z dodatkiem soli, pieprzu oraz przeciśniętego czosnku. W drugim garnku dotujemy mrożony groszek.
Do dużej miski przekładamy ugotowany makaron, podsmażone pieczarki oraz groszek. Całość mieszamy i pozostawiamy na chwilę by lekko ostygło – nie dodajemy jogurtu do gorących produktów, ponieważ sie zważy i całość będzie wyglądała niesmacznie, a przede wszystkim będzie źle smakować. Następnie dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, posiekany koperek oraz przyprawy. Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy dodatkowo przyprawami.