Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony groszek to doskonałe źródło błonnika pokarmowego, który w połączeniu z razowym makaronem to niezwykle sycące danie. A przy tym bardzo zdrowe i smaczne!
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1752
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 724
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1752
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 724
Składniki
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej pieczarki wraz z dodatkiem soli, pieprzu oraz przeciśniętego czosnku. W drugim garnku dotujemy mrożony groszek.
Do dużej miski przekładamy ugotowany makaron, podsmażone pieczarki oraz groszek. Całość mieszamy i pozostawiamy na chwilę by lekko ostygło – nie dodajemy jogurtu do gorących produktów, ponieważ sie zważy i całość będzie wyglądała niesmacznie, a przede wszystkim będzie źle smakować. Następnie dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, posiekany koperek oraz przyprawy. Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy dodatkowo przyprawami.