Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Razowe placki z węgierkami"
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27558
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2336
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4305
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 507
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27558
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2336
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4305
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 507
Składniki
Do miski wlej jogurt, dodaj jajka i wlej olej. Wymieszaj mikserem na jednolitą masę. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i cukier, delikatnie wymieszaj łyżką, aż połączą się . Śliwki pokrój na plasterki, usuń pestki.
Na rozgrzaną patelnię wlewaj po łyżce masy i włóż pokrojone owoce. Smaż na małym ogniu przez około 2 minuty (do zrumienienia się spodu).
Naleśnik przewróć łopatką na drugą stronę i smaż przez kolejne 2 minuty. Odłóż na talerz i powtórz to samo z resztą ciasta.Źródło: Na żywo