Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnoscia tej zapiekanki jest polaczenie wolowiny, pora, cebuli i moreli. Wyraziste smaki, wrecz pikantne i delikatna nutka slodyczy moreli. Niezwykla smakowa kombinacja. Całosci dopełnia chrupiaca ziemniaczana pierzynka.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1803
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8369
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253423
Polecam.
Odsłon: 1458
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1803
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8369
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253423
Polecam.
Odsłon: 1458
Składniki
Przepis na 10 osób, na mniejsza ilosc proporcjonalnie zredukowac skladniki. Wolowine pokroic w drobna kostke i podsmazyc na oliwie z oliwek. Pokroić pory, obrac cebule i czosnek, drobno posiekac i równiez podsmazyc. Morele posiekac i dodac do miesa i warzyw. Nastepnie dodac przyprawy: sól, pieprz, chili, ziola prowansalskie, ocet balsamiczny, koncentrat pomidorowy i bulion. Gotowac kilka minut.
W miedzyczasie obrac ziemniaki i pokroic je w cienkie plasterki. Przelozyc mieso z warzywami do formy, ulozyc na wierzchu ziemniaki, doprawic sola i pieprzem i pokryc cienkimi kawalkami masla. Piec w temp. 200° C na dolnej szynie ok. 1 godziny.
Podawac z posiekana pietruszka i zielona salata.