Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnoscia tej zapiekanki jest polaczenie wolowiny, pora, cebuli i moreli. Wyraziste smaki, wrecz pikantne i delikatna nutka slodyczy moreli. Niezwykla smakowa kombinacja. Całosci dopełnia chrupiaca ziemniaczana pierzynka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Przepis na 10 osób, na mniejsza ilosc proporcjonalnie zredukowac skladniki. Wolowine pokroic w drobna kostke i podsmazyc na oliwie z oliwek. Pokroić pory, obrac cebule i czosnek, drobno posiekac i równiez podsmazyc. Morele posiekac i dodac do miesa i warzyw. Nastepnie dodac przyprawy: sól, pieprz, chili, ziola prowansalskie, ocet balsamiczny, koncentrat pomidorowy i bulion. Gotowac kilka minut.
W miedzyczasie obrac ziemniaki i pokroic je w cienkie plasterki. Przelozyc mieso z warzywami do formy, ulozyc na wierzchu ziemniaki, doprawic sola i pieprzem i pokryc cienkimi kawalkami masla. Piec w temp. 200° C na dolnej szynie ok. 1 godziny.
Podawac z posiekana pietruszka i zielona salata.