Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnoscia tej zapiekanki jest polaczenie wolowiny, pora, cebuli i moreli. Wyraziste smaki, wrecz pikantne i delikatna nutka slodyczy moreli. Niezwykla smakowa kombinacja. Całosci dopełnia chrupiaca ziemniaczana pierzynka.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 19
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3469
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 106
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 19
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3469
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 106
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
Przepis na 10 osób, na mniejsza ilosc proporcjonalnie zredukowac skladniki. Wolowine pokroic w drobna kostke i podsmazyc na oliwie z oliwek. Pokroić pory, obrac cebule i czosnek, drobno posiekac i równiez podsmazyc. Morele posiekac i dodac do miesa i warzyw. Nastepnie dodac przyprawy: sól, pieprz, chili, ziola prowansalskie, ocet balsamiczny, koncentrat pomidorowy i bulion. Gotowac kilka minut.
W miedzyczasie obrac ziemniaki i pokroic je w cienkie plasterki. Przelozyc mieso z warzywami do formy, ulozyc na wierzchu ziemniaki, doprawic sola i pieprzem i pokryc cienkimi kawalkami masla. Piec w temp. 200° C na dolnej szynie ok. 1 godziny.
Podawac z posiekana pietruszka i zielona salata.