Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto na słodko"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15811
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15811
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6404
Składniki
Ryż opłucz dobrze w zimnej wodzie. Włóż do rondelka, dodaj olej, szklankę wody, sól, szafran i powoli gotuj do miękkości. Gotowany ryż schłódź i dopraw miodem. Następnie wmieszaj posiekane grubo orzechy i suszone borówki. Obierz pomarańczę i kiwi. Pokrój na kawałki. Truskawki oczyść i pokrój w ósemki. Owoce dokładnie wymieszaj z sokiem z cytryny i miodem. Ryż rozłóż na talerzyki, dodaj mieszankę owoców i jogurt. Przed podaniem risotto możesz posypać wiórkami kokosowymi.Źródło: Na żywo