Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto na słodko"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 70
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 76
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 70
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 76
Składniki
Ryż opłucz dobrze w zimnej wodzie. Włóż do rondelka, dodaj olej, szklankę wody, sól, szafran i powoli gotuj do miękkości. Gotowany ryż schłódź i dopraw miodem. Następnie wmieszaj posiekane grubo orzechy i suszone borówki. Obierz pomarańczę i kiwi. Pokrój na kawałki. Truskawki oczyść i pokrój w ósemki. Owoce dokładnie wymieszaj z sokiem z cytryny i miodem. Ryż rozłóż na talerzyki, dodaj mieszankę owoców i jogurt. Przed podaniem risotto możesz posypać wiórkami kokosowymi.Źródło: Na żywo