Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto na zielono"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Bulion zagotuj i wrzuć do niego oczyszczoną brukselkę. Gotuj 3 minuty, odcedź, ale bulion zachowaj. W rondlu rozgrzej oliwę i rozpuść łyżkę masła.
Wrzuć por i cebulkę. Całość zeszklij. Wsyp ryż i mieszając, smaż około 2 minut. Małymi porcjami wlewaj bulion do chwili, gdy uznasz, że ryż jest dostatecznie miękki.
Pod koniec wrzuć pokrojoną na połówki brukselkę i duś kilka minut. Dodaj łyżkę masła i łyżkę serka koziego, wymieszaj.Źródło: Na żywo