Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste danie
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Składniki
Na rogrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek i wsypujemy ryż /surowy/. Mieszamy do momentu aż ryż zacznie zmieniać kolor, wtedy wlewamy bulion i przykrywamy. Gdy płyn odparuje ryż powinien być gotowy /jakieś 10-15 min/. W międzyczasie przyprawiamy pokrojonego w kostkę kurczaka - sól, pieprz, curry, imbir i papryka. Na osobnej patelni smażymy cebulę z bekonem i kurczakiem. Dodajemy groszek, resztę przypraw i smażymy jeszcze jakieś 10 min. Gdy mięso jest już usmażone mieszamy wszystko z ryżem. Danie gotowe. Smacznego!