Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste danie
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 30
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 97
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 22
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 37
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 30
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 97
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 22
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 37
Składniki
Na rogrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek i wsypujemy ryż /surowy/. Mieszamy do momentu aż ryż zacznie zmieniać kolor, wtedy wlewamy bulion i przykrywamy. Gdy płyn odparuje ryż powinien być gotowy /jakieś 10-15 min/. W międzyczasie przyprawiamy pokrojonego w kostkę kurczaka - sól, pieprz, curry, imbir i papryka. Na osobnej patelni smażymy cebulę z bekonem i kurczakiem. Dodajemy groszek, resztę przypraw i smażymy jeszcze jakieś 10 min. Gdy mięso jest już usmażone mieszamy wszystko z ryżem. Danie gotowe. Smacznego!