Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień się zaczyna więc zaczynamy sezon na Dynię!!! Na pewno masz ją w domu i na pewno chciałbyś się dowiedzieć co z niej pysznego można przyrządzić?? Przedstawiam bardzo prosty pyszny przepis na Risotto z Dyni
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35745
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6053
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35745
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6053
        
        
                Składniki
Całość wraz z przepisem przedstawiam na filmie poniżej. W dzisiejszym odcinku zajmiemy się niezwykle pysznym i kremowym Risotto z Dyni. Na filmie przedstawiam dokładnie jak to powinno się robić krok po kroku oraz przedstawiam sposób jak w domowych warunkach zrobić chrupkie chipsy z parmezanu które w tym daniu posłużą nam jako element dekoracyjny. - Startą na tarce (duże oczka) dynię oraz cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie i dodajemy ryż. - Dodajemy pestki z dyni i dolewamy białego wina. gotujemy 2 min a następnie dodajemy tymianek, rozmaryn i gałkę muszkatołową. - Następnym etapem jest dodawanie wywaru warzywnego którego będziemy dolewać 3 krotnie do momentu ugotowania ryżu. - Kiedy ryż się ugotuje, dodajemy masło i parmezan aby nadać naszemu daniu kremowej konsystencji. ((Chips z parmezanu- stary parmezan rozsypujemy na kawałku papieru do pieczenia we wzór jaki nam odpowiada, po czym wkładamy go do mikrofalówki na 1 do 1,5 min na 600 v, po wyciągnięciu i odczekaniu dosłownie kilku sekund powinien być chrupki.))) - Nasze Risotto dekorujemy pomidorkiem, pietruszką i olejem z pestek dyni. Smacznego i zapraszam do udostępniania i komentowania na moim kanale Gotuj z Klasą :)