Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień się zaczyna więc zaczynamy sezon na Dynię!!! Na pewno masz ją w domu i na pewno chciałbyś się dowiedzieć co z niej pysznego można przyrządzić?? Przedstawiam bardzo prosty pyszny przepis na Risotto z Dyni
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Składniki
Całość wraz z przepisem przedstawiam na filmie poniżej. W dzisiejszym odcinku zajmiemy się niezwykle pysznym i kremowym Risotto z Dyni. Na filmie przedstawiam dokładnie jak to powinno się robić krok po kroku oraz przedstawiam sposób jak w domowych warunkach zrobić chrupkie chipsy z parmezanu które w tym daniu posłużą nam jako element dekoracyjny. - Startą na tarce (duże oczka) dynię oraz cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie i dodajemy ryż. - Dodajemy pestki z dyni i dolewamy białego wina. gotujemy 2 min a następnie dodajemy tymianek, rozmaryn i gałkę muszkatołową. - Następnym etapem jest dodawanie wywaru warzywnego którego będziemy dolewać 3 krotnie do momentu ugotowania ryżu. - Kiedy ryż się ugotuje, dodajemy masło i parmezan aby nadać naszemu daniu kremowej konsystencji. ((Chips z parmezanu- stary parmezan rozsypujemy na kawałku papieru do pieczenia we wzór jaki nam odpowiada, po czym wkładamy go do mikrofalówki na 1 do 1,5 min na 600 v, po wyciągnięciu i odczekaniu dosłownie kilku sekund powinien być chrupki.))) - Nasze Risotto dekorujemy pomidorkiem, pietruszką i olejem z pestek dyni. Smacznego i zapraszam do udostępniania i komentowania na moim kanale Gotuj z Klasą :)