Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień się zaczyna więc zaczynamy sezon na Dynię!!! Na pewno masz ją w domu i na pewno chciałbyś się dowiedzieć co z niej pysznego można przyrządzić?? Przedstawiam bardzo prosty pyszny przepis na Risotto z Dyni
Placki z dyni samo zdrowie na obiad! Dobre na szkolną przekąskę do rączki i m...
Odsłon: 15120
Frytki z dyni zawierają znacznie mniej kalorii jak zwykłe z ziemniaków.
Odsłon: 2908
Bardzo smaczny mus z dyni do słoików na zimę, szybki i łatwy w przygotowaniu....
Odsłon: 8860
Rosół to obowiązkowa niedzielna zupa w prawie każdym domu. Przepis jest prost...
Odsłon: 2865
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 81
Pizza na makaronie to danie pyszne i co ważne szybsze do wykonania od tradycy...
Odsłon: 39
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 52
Rosół to obowiązkowa niedzielna zupa w prawie każdym domu. Przepis jest prost...
Odsłon: 2865
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 81
Pizza na makaronie to danie pyszne i co ważne szybsze do wykonania od tradycy...
Odsłon: 39
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 52
Składniki
Całość wraz z przepisem przedstawiam na filmie poniżej. W dzisiejszym odcinku zajmiemy się niezwykle pysznym i kremowym Risotto z Dyni. Na filmie przedstawiam dokładnie jak to powinno się robić krok po kroku oraz przedstawiam sposób jak w domowych warunkach zrobić chrupkie chipsy z parmezanu które w tym daniu posłużą nam jako element dekoracyjny. - Startą na tarce (duże oczka) dynię oraz cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie i dodajemy ryż. - Dodajemy pestki z dyni i dolewamy białego wina. gotujemy 2 min a następnie dodajemy tymianek, rozmaryn i gałkę muszkatołową. - Następnym etapem jest dodawanie wywaru warzywnego którego będziemy dolewać 3 krotnie do momentu ugotowania ryżu. - Kiedy ryż się ugotuje, dodajemy masło i parmezan aby nadać naszemu daniu kremowej konsystencji. ((Chips z parmezanu- stary parmezan rozsypujemy na kawałku papieru do pieczenia we wzór jaki nam odpowiada, po czym wkładamy go do mikrofalówki na 1 do 1,5 min na 600 v, po wyciągnięciu i odczekaniu dosłownie kilku sekund powinien być chrupki.))) - Nasze Risotto dekorujemy pomidorkiem, pietruszką i olejem z pestek dyni. Smacznego i zapraszam do udostępniania i komentowania na moim kanale Gotuj z Klasą :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Alu kofta – indyjski sposób na kalafiora i ziemniaki
Dania główne
Sznycel wiedeński
Dania główne
Rosół z kaczki
Dania główne
Pieczone kotlety z kurczaka z warzywami
Alu kofta – indyjski sposób na kalafiora i ziemniaki
Niedawno pokazywałam indyjskie samosy, a dziś przedstawiam alu kofta, czyli k...
Odsłon: 13
Sznycel wiedeński
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej sma...
Odsłon: 3198