Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z indykiem, żurawiną i chrzanem"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 76
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 76
Składniki
Indyka umyj, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i wstaw na pół godziny do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozpuść masło, wsyp cebulę i lekko podsmaż. Wsyp ryż i smaż, aż będzie szklisty. Wlej tyle bulionu, aby przykrył ryż.
Dodaj chrzan, żurawiny i smaż, do chwili, aż ryż będzie miękki. Kiedy ryż wchłonie płyn, wlej jeszcze trochę bulionu.
Mięso podsmaż na oleju. Kiedy ryż jest już miękki, włóż mięso, wymieszaj. Przypraw papryką, tymiankiem, ew. solą oraz pieprzem. Posyp danie natką.
W ten sposób przygotowany ryż jest bardzo smaczny, np. do kotletów, pieczeni czy innego mięsa.
<strong>Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Takie jest życie