Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-10-2014
Moj autorski przepis :) Pyszne , szybkie i aromatyczne.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 148
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 155
Królowa grilla :)
Odsłon: 1294
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 148
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 155
Królowa grilla :)
Odsłon: 1294
Składniki
Do rozgrzanego rondla wlewamy oliwe.Czosnek siekamy (jesli ktos woli mozna uzyc praski ja wole wieksdze kawalki) i wrzucamy na oliwe.Smazymy do uzyskania zlotego koloru.
Nastepnie wsypujemy ryz i podsmazamy ok minuty tak aby caly pokryl sie oliwa.Podlewamy chochelka wody i dorzucamy rosolek.Caly czas mieszamy.Za kazdym razem gdy ryz wchlonie wode dolewamy jedna chochelke.Trzeba uwazac aby nie wlac za duzo bo ryz wyjdzie za miekki.
Nastepnie dosypujemy lyzeczke papryki i nadal mieszamy.Kroimy paluszki krabowe w kostke nie trzeba siie specjalnie starac by wyszly rowne gdyz rozpadna sie podczas gotowania.Nadal mieszajac dorzucamy krewetki.Jesli przed uzyciem byly rozmrazane odciskamy je z nadmiaru wody.
Swieza pietruszke siekamy oczywiscie bez lodyg i dorzucamy do potrawy.Calosc gotujemy na srednim ogniu caly czas mieszajac.W efekcie koncowym chcemy uzyskac jednolita mase bez nadmiaru plynu.
Sprawdzamy ryz powinien byc al dente.Wylaczamy gaz i dodajemy lyzke masla.Nada ono potrawie pieknego blyszczacego koloru i delikatnego smaku. SMACZNEGO :)