Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-10-2014
Moj autorski przepis :) Pyszne , szybkie i aromatyczne.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9632
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3834
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42178
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 455
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 267
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 399
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9632
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3834
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42178
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 455
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 267
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 399
Składniki
Do rozgrzanego rondla wlewamy oliwe.Czosnek siekamy (jesli ktos woli mozna uzyc praski ja wole wieksdze kawalki) i wrzucamy na oliwe.Smazymy do uzyskania zlotego koloru.
Nastepnie wsypujemy ryz i podsmazamy ok minuty tak aby caly pokryl sie oliwa.Podlewamy chochelka wody i dorzucamy rosolek.Caly czas mieszamy.Za kazdym razem gdy ryz wchlonie wode dolewamy jedna chochelke.Trzeba uwazac aby nie wlac za duzo bo ryz wyjdzie za miekki.
Nastepnie dosypujemy lyzeczke papryki i nadal mieszamy.Kroimy paluszki krabowe w kostke nie trzeba siie specjalnie starac by wyszly rowne gdyz rozpadna sie podczas gotowania.Nadal mieszajac dorzucamy krewetki.Jesli przed uzyciem byly rozmrazane odciskamy je z nadmiaru wody.
Swieza pietruszke siekamy oczywiscie bez lodyg i dorzucamy do potrawy.Calosc gotujemy na srednim ogniu caly czas mieszajac.W efekcie koncowym chcemy uzyskac jednolita mase bez nadmiaru plynu.
Sprawdzamy ryz powinien byc al dente.Wylaczamy gaz i dodajemy lyzke masla.Nada ono potrawie pieknego blyszczacego koloru i delikatnego smaku. SMACZNEGO :)