Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste risotto na winie z pieczarkami. Można je podawać bez dodatków lub z porcją mięsa.
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki lub jak u mnie na połówki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy pieczarki do zrumienienia, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyjmujemy z patelni. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce tłuszczu na tej samej patelni co pieczarki. Dodajemy suchy ryż i smażymy kilka minut cały czas mieszając. Wlewamy wino i dusimy do jego odparowania. Gdy wino odparuje ryż podlewamy bulionem, tak by zakrył ryż i dusimy, aż ryż wchłonie płyn. Ponownie podlewamy bulionem i tak do wykończenia bulionu. Gdy ryż jest już prawie miękki dodajemy przesmażone pieczarki. Dusimy do miękkości. Następnie dodajemy masło, parmezan i oregano, doprawiamy do smaku w prazie potrzeby. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Dzisiejsze risotto z botwinką powstało z inspiracji pysznym daniem, którego m...
Odsłon: 1533
Dzisiaj bierzemy na warsztat klasyczne Risotto z szafranem. Pokochali je Wło...
Odsłon: 2152
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 955
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 690
Pyszne sezonowe drożdżówki z jagodami, porzeczkami, polane limonkowym lukrem,...
Odsłon: 39
Chleb z kaszy jaglanej to wyjątkowo smaczne, domowe pieczywo, które przygotow...
Odsłon: 497
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje, a...
Odsłon: 24
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 955
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 690
Pyszne sezonowe drożdżówki z jagodami, porzeczkami, polane limonkowym lukrem,...
Odsłon: 39
Chleb z kaszy jaglanej to wyjątkowo smaczne, domowe pieczywo, które przygotow...
Odsłon: 497
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje, a...
Odsłon: 24
Składniki
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki lub jak u mnie na połówki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy pieczarki do zrumienienia, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyjmujemy z patelni. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce tłuszczu na tej samej patelni co pieczarki. Dodajemy suchy ryż i smażymy kilka minut cały czas mieszając. Wlewamy wino i dusimy do jego odparowania. Gdy wino odparuje ryż podlewamy bulionem, tak by zakrył ryż i dusimy, aż ryż wchłonie płyn. Ponownie podlewamy bulionem i tak do wykończenia bulionu. Gdy ryż jest już prawie miękki dodajemy przesmażone pieczarki. Dusimy do miękkości. Następnie dodajemy masło, parmezan i oregano, doprawiamy do smaku w prazie potrzeby. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w ziołach
Dania główne
Placki z gotowanych ziemniaków z serem
Dania główne
Krokiety z mięsem
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Schab w ziołach
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 9
Placki z gotowanych ziemniaków z serem
Placki z gotowanych ziemniaków z serem pomogą uratować wczorajsze ziemniaki z...
Odsłon: 25