Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste risotto na winie z pieczarkami. Można je podawać bez dodatków lub z porcją mięsa.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10015
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 691
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10015
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 691
Składniki
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki lub jak u mnie na połówki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy pieczarki do zrumienienia, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyjmujemy z patelni. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce tłuszczu na tej samej patelni co pieczarki. Dodajemy suchy ryż i smażymy kilka minut cały czas mieszając. Wlewamy wino i dusimy do jego odparowania. Gdy wino odparuje ryż podlewamy bulionem, tak by zakrył ryż i dusimy, aż ryż wchłonie płyn. Ponownie podlewamy bulionem i tak do wykończenia bulionu. Gdy ryż jest już prawie miękki dodajemy przesmażone pieczarki. Dusimy do miękkości. Następnie dodajemy masło, parmezan i oregano, doprawiamy do smaku w prazie potrzeby. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.