Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pomysł na nieskomplikowane, jednogarnkowe danie.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1231
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 168
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1231
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 168
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pieczarki, podsmażyć. Przełożyć do miseczki. W rondlu rozgrzać oliwę, wsypać cebulę i czosnek, podsmażyć mieszając. Gdy cebulka się lekko zeszkli, wsypać ryż i smażyć około minuty na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Następnie stopniowo, po jednej łyżce wazowej, wlewać doi ryżu bulion. Kolejną łyżkę wlewać dopiero, gdy płyn zostanie wchłonięty przez ryż. Dodając kolejną porcję bulion, cały czas mieszamy risotto. Gotujemy około 20minut. Pod koniec gotowania dodajemy pieczarki jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu. Odstawiamy rondel z risotto z ognia, dodajmy masło, starty ser, natkę pietruszki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem można posypać tartym serem.
Polecam