Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pomysł na nieskomplikowane, jednogarnkowe danie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4589
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 862
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8295
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13133
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 457
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4589
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 862
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8295
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13133
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 457
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Składniki
Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pieczarki, podsmażyć. Przełożyć do miseczki. W rondlu rozgrzać oliwę, wsypać cebulę i czosnek, podsmażyć mieszając. Gdy cebulka się lekko zeszkli, wsypać ryż i smażyć około minuty na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Następnie stopniowo, po jednej łyżce wazowej, wlewać doi ryżu bulion. Kolejną łyżkę wlewać dopiero, gdy płyn zostanie wchłonięty przez ryż. Dodając kolejną porcję bulion, cały czas mieszamy risotto. Gotujemy około 20minut. Pod koniec gotowania dodajemy pieczarki jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu. Odstawiamy rondel z risotto z ognia, dodajmy masło, starty ser, natkę pietruszki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem można posypać tartym serem.
Polecam