Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pomysł na nieskomplikowane, jednogarnkowe danie.
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 654
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 26
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 47
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2009
Pieczona cukinia jest pyszna. Chrupiąca. Polecam.
Odsłon: 4711
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 654
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 26
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 47
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2009
Pieczona cukinia jest pyszna. Chrupiąca. Polecam.
Odsłon: 4711
Składniki
Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pieczarki, podsmażyć. Przełożyć do miseczki. W rondlu rozgrzać oliwę, wsypać cebulę i czosnek, podsmażyć mieszając. Gdy cebulka się lekko zeszkli, wsypać ryż i smażyć około minuty na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Następnie stopniowo, po jednej łyżce wazowej, wlewać doi ryżu bulion. Kolejną łyżkę wlewać dopiero, gdy płyn zostanie wchłonięty przez ryż. Dodając kolejną porcję bulion, cały czas mieszamy risotto. Gotujemy około 20minut. Pod koniec gotowania dodajemy pieczarki jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu. Odstawiamy rondel z risotto z ognia, dodajmy masło, starty ser, natkę pietruszki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem można posypać tartym serem.
Polecam