Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i syte risotto z dodatkiem białego wina.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5438
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9264
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 144
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5438
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9264
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 144
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 99
Składniki
Na dużej patelni roztopić łyżkę masła, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić, a następnie dodać pokrojony w kostkę boczek.Przykryć i dusić ok.5 minut.
Do stopionego boczku wsypać ryż i na małym ogniu smażyć ciągle mieszając, aż nabierze szklistego koloru.Po trochu dolewać gorące wino i bulion ciągle mieszając, aż ryż pochłonie całą ciecz.
Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na łyżce masła.Dodać do nich zmiażdżony czosnek i natkę pietruszki, a na koniec dodać pieprz i sól.
Gotowe pieczarki dodać do gotującego się ryżu i dusić dalej ok.5 minut.Wszystko zalać śmietaną i dokładnie wymieszać.Doprawić solą i pieprzem.
Risotto nałożyć na talerze i obficie posypać startym na drobnej tarce serem żółtym.SMACZNEGO!