Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z porem"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Składniki
Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Następnie wrzuć ryż, dosyp sól oraz pieprz i po chwili smażenia dolej wino. Gdy odparuje, zalej potrawę bulionem i gotuj.
Pora pokrój w talarki, pomarańcze w kostkę. Zeszklij na drugiej patelni i wsyp odrobinę curry.
Na koniec połącz je z risotto i przy pomocy miseczek nałóż ozdobnie na talerz.
Antonina Zarakowska z WarszawyŹródło: Super TV