Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy ryż i warzywa. Połączenie tych produktów, zawsze gwarantuje pełnię smaku. Tym razem na „patelnię” wzięliśmy szparagi, lekko zabarwiliśmy je białym Martini. Dzięki czemu nabrały niesamowitego, ziołowego akcentu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 136
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 793
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 136
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 793
Składniki
Szparagi kroimy na 2-3 cm kawałki. Na rozgrzanym oleju smażymy przez 2-3 min ryż, dodajemy Martini i smażymy do odparowania (cały czas mieszamy). Dodajemy szparagi i zalewamy bulionem (300-400 ml)…dusimy, mieszając bez przerwy, drewnianą łyżką. Dusimy do miękkości ryżu, w razie potrzeby dolewamy bulionu. Do smaku doprawiamy świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Podajemy ze startym parmezanem.