Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto ze szparagami, cukinią i szpinakiem to świetna propozycja na obiad. Może również być dodatkiem do dania mięsnego.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 114
Składniki
Cukinię obieramy, ze szparagów pozbywamy się twardych części. Warzywa kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa oraz mrożony szpinak, chwilę podsmażamy. Dodajemy czosnek przeciśniety przez praskę i ryż. Smażymy aż ryż się zeszkli. Następnie wlewamy stopniowo łyżką wazową sok oraz bulion(gdy ryż wchłonie płyn wlewamy następny). N koniec dodajemy przyprawy,masło i ser. Dokładnie wszystko mieszamy. Podajemy jako danie główne lub jako dodatek do dania mięsnego. Smacznego ;)