Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto ze szparagami, cukinią i szpinakiem to świetna propozycja na obiad. Może również być dodatkiem do dania mięsnego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16069
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16069
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Składniki
Cukinię obieramy, ze szparagów pozbywamy się twardych części. Warzywa kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa oraz mrożony szpinak, chwilę podsmażamy. Dodajemy czosnek przeciśniety przez praskę i ryż. Smażymy aż ryż się zeszkli. Następnie wlewamy stopniowo łyżką wazową sok oraz bulion(gdy ryż wchłonie płyn wlewamy następny). N koniec dodajemy przyprawy,masło i ser. Dokładnie wszystko mieszamy. Podajemy jako danie główne lub jako dodatek do dania mięsnego. Smacznego ;)