Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto ze szparagami, cukinią i szpinakiem to świetna propozycja na obiad. Może również być dodatkiem do dania mięsnego.
Łupacz... do niedawna nie wiedziałam o istnieniu takiej ryby, kupiłam przez p...
Odsłon: 8090
Risotto z cukinią przygotowałam pod wpływem Jamie’go Olivera, a ściślej mówią...
Odsłon: 1186
Polecam przepis na smaczny domowy majonez bez konserwantów, który wykonamy w...
Odsłon: 2030
Pyszna pasta kanapkowa, świetnie sprawdzi się na śniadanie jak i zarówno na p...
Odsłon: 302
Szybkie i bardzo smaczne ciasto włoskie 12 łyżek , miękkie i wilgotne pachnąc...
Odsłon: 210
Polecam przepis na smaczny domowy majonez bez konserwantów, który wykonamy w...
Odsłon: 2030
Pyszna pasta kanapkowa, świetnie sprawdzi się na śniadanie jak i zarówno na p...
Odsłon: 302
Szybkie i bardzo smaczne ciasto włoskie 12 łyżek , miękkie i wilgotne pachnąc...
Odsłon: 210
Składniki
Cukinię obieramy, ze szparagów pozbywamy się twardych części. Warzywa kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa oraz mrożony szpinak, chwilę podsmażamy. Dodajemy czosnek przeciśniety przez praskę i ryż. Smażymy aż ryż się zeszkli. Następnie wlewamy stopniowo łyżką wazową sok oraz bulion(gdy ryż wchłonie płyn wlewamy następny). N koniec dodajemy przyprawy,masło i ser. Dokładnie wszystko mieszamy. Podajemy jako danie główne lub jako dodatek do dania mięsnego. Smacznego ;)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz w sosie paprykowym
Dania główne
Knedle z malinami
Dania główne
Papardelle ze szpinakiem i fetą
Dania główne
Kaczka pieczona
Gulasz w sosie paprykowym
Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczn...
Odsłon: 192
Knedle z malinami
Lekko kwaśny smak malin, zamknięty w delikatnym cieście, z aksamitnym jogurte...
Odsłon: 107