Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto ze szparagami, cukinią i szpinakiem to świetna propozycja na obiad. Może również być dodatkiem do dania mięsnego.
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 231
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 973
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 231
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 973
Składniki
Cukinię obieramy, ze szparagów pozbywamy się twardych części. Warzywa kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa oraz mrożony szpinak, chwilę podsmażamy. Dodajemy czosnek przeciśniety przez praskę i ryż. Smażymy aż ryż się zeszkli. Następnie wlewamy stopniowo łyżką wazową sok oraz bulion(gdy ryż wchłonie płyn wlewamy następny). N koniec dodajemy przyprawy,masło i ser. Dokładnie wszystko mieszamy. Podajemy jako danie główne lub jako dodatek do dania mięsnego. Smacznego ;)