Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto moja inna wariacja
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1483
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1217
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1334
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1019
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1483
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1217
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1334
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1019
Składniki
1.Odkrajamy twarde koncowki szparagow .Kroimy . 2.wlewamy na patelnie 20ml oleju smazymy około 2-3 min na malym ogniu szparagi. 3.Dodajemy ryz ,mieszamy caly czas .W momencie zmiany koloru ryżu na tzw klarowny ,wlewamy wino i doprawiamy odrobine ,mieszamy i czekamy az wino odparuje . 4.Wrzucamy pokrojone suszone pomidory ,mieszamy . 5.Dolewamy goracej wody ,tak by ryz nie przywieral do patelni ,jak woda odparuje ,dolewamy ,powtarzamy czynnosc az ryz bedzie al'dente ,doprawiamy i zistawiamy na pare minut ba goracej patelni .posypujemy swierza Pietruszka bądź innym ulubionym ziokem ️ Ps.jal ryz zaczyna wchlaniac wolniej wode ,to tym mniej jej dolewamy ,praktycznie caly czas mieszajac . Dobra będzie patelnia z grubym dnem .