Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto moja inna wariacja
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1446
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2972
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1059
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1831
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1446
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2972
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1059
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1831
Składniki
1.Odkrajamy twarde koncowki szparagow .Kroimy . 2.wlewamy na patelnie 20ml oleju smazymy około 2-3 min na malym ogniu szparagi. 3.Dodajemy ryz ,mieszamy caly czas .W momencie zmiany koloru ryżu na tzw klarowny ,wlewamy wino i doprawiamy odrobine ,mieszamy i czekamy az wino odparuje . 4.Wrzucamy pokrojone suszone pomidory ,mieszamy . 5.Dolewamy goracej wody ,tak by ryz nie przywieral do patelni ,jak woda odparuje ,dolewamy ,powtarzamy czynnosc az ryz bedzie al'dente ,doprawiamy i zistawiamy na pare minut ba goracej patelni .posypujemy swierza Pietruszka bądź innym ulubionym ziokem ️ Ps.jal ryz zaczyna wchlaniac wolniej wode ,to tym mniej jej dolewamy ,praktycznie caly czas mieszajac . Dobra będzie patelnia z grubym dnem .