Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13284
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14609
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6020
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13284
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14609
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6020
Składniki
Pierś z kurczaka myję i dzielę na 4 kotlety. Zbijam tłuczkiem, doprawiam solą i pieprzem, nacieram przecierem pomidorowym. Ugotowany na pół miękko ryż mieszam z pieczarkami i odrobiną przyprawy curry uważając, by nie dać jej za dużo, bo jest bardzo mocna.
Farsz wykładam na przygotowane kotlety, zwijam w roladki. Panieruję w roztrzepanym jajku, lekko doprawionym solą i pieprzem. Następnie obtaczam w bułce tartej lub w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażę na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
Czas przygotowania: 30 minut Cena porcji: około 1,80 złŹródło: Rewia