Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 507
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 507
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
Pierś z kurczaka myję i dzielę na 4 kotlety. Zbijam tłuczkiem, doprawiam solą i pieprzem, nacieram przecierem pomidorowym. Ugotowany na pół miękko ryż mieszam z pieczarkami i odrobiną przyprawy curry uważając, by nie dać jej za dużo, bo jest bardzo mocna.
Farsz wykładam na przygotowane kotlety, zwijam w roladki. Panieruję w roztrzepanym jajku, lekko doprawionym solą i pieprzem. Następnie obtaczam w bułce tartej lub w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażę na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
Czas przygotowania: 30 minut Cena porcji: około 1,80 złŹródło: Rewia