Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada drobiowa z szynką

Rolada drobiowa z szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6985

Dodano:

Odsłon: 16814

Smaczne mięsko na niedzielny obiadek!Szybkie w wykonaniu,nadaję sie na uroczysty obiad,zawsze się udaje.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2 szt
  • szynka, 2 plastry (dlugie i cienkie)
  • szynka drobiowa, 2 plastry
  • ser żółty, 2 plastry
  • sól,pieprz, szczypta
  • bazylis suszona, szczypta
  • delikat do mies "Knor", 1 lyżka
  • olej, 6 łyżek
1-2 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rolada drobiowa z szynką

Przygotowanie

  1. -piersi z kurczaka umyć ,osuszyć i rozbić na cienkie kotlety -gotowe płaty mięsa posolić,popieprzyć i posypać bazylia -na nie najpierw położyć na środku szynkę,później szynkę drobiowa i ser żółty -każdy kawałek zwinąć w roladkę -naczynie do pieczenia wyłożyć folia aluminiowa -roladki posypać delikatem do mięs i polać olejem i wszystko wsmarować w roladki -położyć roladki w naczyniu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok godziny od czasu do czasu podlewając mięso powstałym sosem Polecam podawać z młodymi ziemniaczkami z sałatką.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 06 listopada 2011 ja najczęściej używam sera gouda lub edamskiego

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Asiu-nia 30 września 2011 pyszne
tylko zdradz jakiego sera uzyłas bo moj uciekł i w roladce nie było po nim sladu:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń