Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki to jedno z moich ulubionych dań obiadowych. Często mam na nie ochotę, ale nie zawsze czas na zawijanie indywidualnych porcji. W takich chwilach, robię roladę gołąbkową. Rolada ta, to świetna odmiana tradycyjnych gołąbków. Bardzo smaczna i łatwa do zrobienia.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6327
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6327
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
KAPUSTĘ SPARZYĆ, WYCIĄĆ TWARDE CZĘŚCI Z LIŚCI. OBRANA CEBULE I JEDNA PAPRYKĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I USMAŻYĆ. W MISCE WYMIESZAĆ MIĘSO, RYZ, POSIEKANY KOPEREK, USMAŻONĄ PAPRYKĘ I CEBULĘ ORAZ PRZYPRAWY.
NA BLACIE ROZŁOŻYĆ FOLIE SPOŻYWCZA ( TAK JAK NA FILMIE) NA NIEJ UŁOŻYĆ SPARZONE LIŚCIE KAPUSTY( NA WYMAGANA DŁUGOŚĆ I SZEROKOŚĆ ). LIŚCIE MAJĄ NACHODZIĆ NA SIEBIE. NA LIŚCIACH WYŁOŻYĆ FARSZ, ZOSTAWIAJĄC MIEJSCE NA BRZEGACH. ZA POMOCĄ FOLII UFORMOWAĆ ROLADĘ, BRZEGI ZAWIJAJĄC DO ŚRODKA. LIŚCIE KTÓRYCH NIE ZUŻYLIŚMY WYŁOŻYĆ NA BLASZCE DO PIECZENIA, RAZEM Z POKROJONA DRUGA PAPRYKA. NA LIŚCIACH UŁOŻYĆ ROLADĘ I ZAPIEC PRZEZ 15 MINUT W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 180 ST. C.
W MIĘDZYCZASIE ZROBIĆ SOS: DO GARNKA WLAĆ PASSATĘ, DODAĆ WODĘ ORAZ PRZYPRAWY. CAŁOŚĆ ZAGOTOWAĆ. PO 15 MINUTACH ROLADĘ WYJĄĆ Z PIEKARNIKA I POLAĆ JA PRZYGOTOWANYM SOSEM. JEŚLI PIEKARNIK JEST BARDZO MOCNY, TEMPERATURĘ MOŻNA ZMNIEJSZYĆ DO 160 ST. C A ROLADĘ PRZYKRYC FOLIA DO PIECZENIA LUB PAPIEREM. CAŁOŚĆ PIEC OKOŁO GODZINY, W TRAKCIE PIECZENIA ROLADĘ CO JAKIŚ CZAS POLEWAĆ SOSEM.
GOTOWA ROLADĘ POKROIĆ I PODAWAĆ POLANA SOSEM. ŚWIETNIE SMAKUJE Z ZIEMNIAKAMI. SMACZNEGO!