Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki to jedno z moich ulubionych dań obiadowych. Często mam na nie ochotę, ale nie zawsze czas na zawijanie indywidualnych porcji. W takich chwilach, robię roladę gołąbkową. Rolada ta, to świetna odmiana tradycyjnych gołąbków. Bardzo smaczna i łatwa do zrobienia.
KAPUSTĘ SPARZYĆ, WYCIĄĆ TWARDE CZĘŚCI Z LIŚCI.
OBRANA CEBULE I JEDNA PAPRYKĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I USMAŻYĆ.
W MISCE WYMIESZAĆ MIĘSO, RYZ, POSIEKANY KOPEREK, USMAŻONĄ PAPRYKĘ I CEBULĘ ORAZ PRZYPRAWY.
NA BLACIE ROZŁOŻYĆ FOLIE SPOŻYWCZA ( TAK JAK NA FILMIE) NA NIEJ UŁOŻYĆ SPARZONE LIŚCIE KAPUSTY( NA WYMAGANA DŁUGOŚĆ I SZEROKOŚĆ ). LIŚCIE MAJĄ NACHODZIĆ NA SIEBIE. NA LIŚCIACH WYŁOŻYĆ FARSZ, ZOSTAWIAJĄC MIEJSCE NA BRZEGACH.
ZA POMOCĄ FOLII UFORMOWAĆ ROLADĘ, BRZEGI ZAWIJAJĄC DO ŚRODKA.
LIŚCIE KTÓRYCH NIE ZUŻYLIŚMY WYŁOŻYĆ NA BLASZCE DO PIECZENIA, RAZEM Z POKROJONA DRUGA PAPRYKA. NA LIŚCIACH UŁOŻYĆ ROLADĘ I ZAPIEC PRZEZ 15 MINUT W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 180 ST. C.
W MIĘDZYCZASIE ZROBIĆ SOS: DO GARNKA WLAĆ PASSATĘ, DODAĆ WODĘ ORAZ PRZYPRAWY. CAŁOŚĆ ZAGOTOWAĆ. PO 15 MINUTACH ROLADĘ WYJĄĆ Z PIEKARNIKA I POLAĆ JA PRZYGOTOWANYM SOSEM.
JEŚLI PIEKARNIK JEST BARDZO MOCNY, TEMPERATURĘ MOŻNA ZMNIEJSZYĆ DO 160 ST. C A ROLADĘ PRZYKRYC FOLIA DO PIECZENIA LUB PAPIEREM.
CAŁOŚĆ PIEC OKOŁO GODZINY, W TRAKCIE PIECZENIA ROLADĘ CO JAKIŚ CZAS POLEWAĆ SOSEM.
GOTOWA ROLADĘ POKROIĆ I PODAWAĆ POLANA SOSEM. ŚWIETNIE SMAKUJE Z ZIEMNIAKAMI.
SMACZNEGO!
Lubię gołąbki, ale nie lubię ich długo przygotowywać - tak powstał pomysł na...
Odsłon: 965
Lekko pikantna zupa gołąbkowa. Przepis pochodzi z 401. odcinka programu "Ewa...
Odsłon: 5642
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1038
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 92
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3799
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 48
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1038
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 92
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3799
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 48
Składniki
KAPUSTĘ SPARZYĆ, WYCIĄĆ TWARDE CZĘŚCI Z LIŚCI. OBRANA CEBULE I JEDNA PAPRYKĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I USMAŻYĆ. W MISCE WYMIESZAĆ MIĘSO, RYZ, POSIEKANY KOPEREK, USMAŻONĄ PAPRYKĘ I CEBULĘ ORAZ PRZYPRAWY.
NA BLACIE ROZŁOŻYĆ FOLIE SPOŻYWCZA ( TAK JAK NA FILMIE) NA NIEJ UŁOŻYĆ SPARZONE LIŚCIE KAPUSTY( NA WYMAGANA DŁUGOŚĆ I SZEROKOŚĆ ). LIŚCIE MAJĄ NACHODZIĆ NA SIEBIE. NA LIŚCIACH WYŁOŻYĆ FARSZ, ZOSTAWIAJĄC MIEJSCE NA BRZEGACH. ZA POMOCĄ FOLII UFORMOWAĆ ROLADĘ, BRZEGI ZAWIJAJĄC DO ŚRODKA. LIŚCIE KTÓRYCH NIE ZUŻYLIŚMY WYŁOŻYĆ NA BLASZCE DO PIECZENIA, RAZEM Z POKROJONA DRUGA PAPRYKA. NA LIŚCIACH UŁOŻYĆ ROLADĘ I ZAPIEC PRZEZ 15 MINUT W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 180 ST. C.
W MIĘDZYCZASIE ZROBIĆ SOS: DO GARNKA WLAĆ PASSATĘ, DODAĆ WODĘ ORAZ PRZYPRAWY. CAŁOŚĆ ZAGOTOWAĆ. PO 15 MINUTACH ROLADĘ WYJĄĆ Z PIEKARNIKA I POLAĆ JA PRZYGOTOWANYM SOSEM. JEŚLI PIEKARNIK JEST BARDZO MOCNY, TEMPERATURĘ MOŻNA ZMNIEJSZYĆ DO 160 ST. C A ROLADĘ PRZYKRYC FOLIA DO PIECZENIA LUB PAPIEREM. CAŁOŚĆ PIEC OKOŁO GODZINY, W TRAKCIE PIECZENIA ROLADĘ CO JAKIŚ CZAS POLEWAĆ SOSEM.
GOTOWA ROLADĘ POKROIĆ I PODAWAĆ POLANA SOSEM. ŚWIETNIE SMAKUJE Z ZIEMNIAKAMI. SMACZNEGO!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z cukinią
Dania główne
Schab w ziołach
Dania główne
Placki z gotowanych ziemniaków z serem
Dania główne
Krokiety z mięsem
Zapiekanka z cukinią
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1038
Schab w ziołach
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 92