Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z resztek ciasta na makaron powstala blyskawicznie rolada z rukola, serem ricotta i pomidorami, do tego sos smietanowo-szafranowy. Lekkie, szybkie danie o niepowtarzalnym, sródziemnomorskim smaku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12850
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1458
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14122
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5861
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12850
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1458
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14122
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5861
Składniki
Ciasto przepuszczamy przez maszynke albo walkujemy na dlugie (min. 20 cm ) platy, nadziewamy je rukola, pokruszonym serem ricotta, twarogiem z posiekanymi, swiezymi wloskimi ziolami, pokrojonym pomidorem i swiezo startym parmezanem. Doprawiamy sola i pieprzem. Nastepnie zwijamy rolade i kroimy ja na pól. Smietane, rosól, szafran, sok z cytryny mieszamy i doprawiamy so smaku sola i pierzem. Przez 5 minut dusimy roladki w sosie smietanowo-szafranowym pod przykryciem, nastepie pieczemy je ok. 15 min. w temp. 180° C W tym czasie redukujemy sos do odpowiedniej gestosci.
Roladki podajemy na sosie, ozdobiamy skladnikami z nadzienia.