Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z resztek ciasta na makaron powstala blyskawicznie rolada z rukola, serem ricotta i pomidorami, do tego sos smietanowo-szafranowy. Lekkie, szybkie danie o niepowtarzalnym, sródziemnomorskim smaku.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 21
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18523
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30658
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 21
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18523
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30658
Składniki
Ciasto przepuszczamy przez maszynke albo walkujemy na dlugie (min. 20 cm ) platy, nadziewamy je rukola, pokruszonym serem ricotta, twarogiem z posiekanymi, swiezymi wloskimi ziolami, pokrojonym pomidorem i swiezo startym parmezanem. Doprawiamy sola i pieprzem. Nastepnie zwijamy rolade i kroimy ja na pól. Smietane, rosól, szafran, sok z cytryny mieszamy i doprawiamy so smaku sola i pierzem. Przez 5 minut dusimy roladki w sosie smietanowo-szafranowym pod przykryciem, nastepie pieczemy je ok. 15 min. w temp. 180° C W tym czasie redukujemy sos do odpowiedniej gestosci.
Roladki podajemy na sosie, ozdobiamy skladnikami z nadzienia.