Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z resztek ciasta na makaron powstala blyskawicznie rolada z rukola, serem ricotta i pomidorami, do tego sos smietanowo-szafranowy. Lekkie, szybkie danie o niepowtarzalnym, sródziemnomorskim smaku.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Ciasto przepuszczamy przez maszynke albo walkujemy na dlugie (min. 20 cm ) platy, nadziewamy je rukola, pokruszonym serem ricotta, twarogiem z posiekanymi, swiezymi wloskimi ziolami, pokrojonym pomidorem i swiezo startym parmezanem. Doprawiamy sola i pieprzem. Nastepnie zwijamy rolade i kroimy ja na pól. Smietane, rosól, szafran, sok z cytryny mieszamy i doprawiamy so smaku sola i pierzem. Przez 5 minut dusimy roladki w sosie smietanowo-szafranowym pod przykryciem, nastepie pieczemy je ok. 15 min. w temp. 180° C W tym czasie redukujemy sos do odpowiedniej gestosci.
Roladki podajemy na sosie, ozdobiamy skladnikami z nadzienia.