Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z resztek ciasta na makaron powstala blyskawicznie rolada z rukola, serem ricotta i pomidorami, do tego sos smietanowo-szafranowy. Lekkie, szybkie danie o niepowtarzalnym, sródziemnomorskim smaku.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3048
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 395
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 114
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1950
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12745
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3048
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 395
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 114
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1950
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12745
Składniki
Ciasto przepuszczamy przez maszynke albo walkujemy na dlugie (min. 20 cm ) platy, nadziewamy je rukola, pokruszonym serem ricotta, twarogiem z posiekanymi, swiezymi wloskimi ziolami, pokrojonym pomidorem i swiezo startym parmezanem. Doprawiamy sola i pieprzem. Nastepnie zwijamy rolade i kroimy ja na pól. Smietane, rosól, szafran, sok z cytryny mieszamy i doprawiamy so smaku sola i pierzem. Przez 5 minut dusimy roladki w sosie smietanowo-szafranowym pod przykryciem, nastepie pieczemy je ok. 15 min. w temp. 180° C W tym czasie redukujemy sos do odpowiedniej gestosci.
Roladki podajemy na sosie, ozdobiamy skladnikami z nadzienia.