Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście taką roladę? Mięso mielone faszerowane jajecznicą, warto wypróbować
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 152
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 152
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, wsypujemy majeranek oraz bułkę tartą. 2. Dokładnie mieszamy i wykładamy na folię aluminiową robiąc prostokąt. 3. Na mięsie rozkładamy ser żółty.
4. Robimy farsz: Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy pokrojone drobno papryki oraz groszek konserwowy. Mieszamy dokładnie łyżką. 5. Wylewamy na rozgrzany olej, można zrobić jeden duży placek lub kilka małych.
6. Po usmażeniu placki z jajek wykładamy na ser.
7. Wszystko razem zwijamy robiąc roladę i zawijamy w folię. Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180 °C.
8. Roladę przed podaniem kroimy w plastry 2 cm. 9. Gotowe. 10. Smacznego.