Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada mięsna z jajecznicą

Przepis dnia 2020-09-08
Rolada mięsna z jajecznicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 919 Ocena: 10752

Dodano:

Odsłon: 8553

Jedliście taką roladę? Mięso mielone faszerowane jajecznicą, warto wypróbować

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Cebula
  • Sól
  • Papryka ostra
  • 1 Jajko całe
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 6 plasterków sera żółtego
  • Składniki na jajecznicę:
  • 4 jajka
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada mięsna z jajecznicą

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, wsypujemy majeranek oraz bułkę tartą.
    2. Dokładnie mieszamy i wykładamy na folię aluminiową robiąc prostokąt.
    3. Na mięsie rozkładamy ser żółty.

  2. 4. Robimy farsz: Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy pokrojone drobno papryki oraz groszek konserwowy. Mieszamy dokładnie łyżką.
    5. Wylewamy na rozgrzany olej, można zrobić jeden duży placek lub kilka małych.

  3. 6. Po usmażeniu placki z jajek wykładamy na ser.

  4. 7. Wszystko razem zwijamy robiąc roladę i zawijamy w folię. Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180 °C.

  5. 8. Roladę przed podaniem kroimy w plastry 2 cm.
    9. Gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń