Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście taką roladę? Mięso mielone faszerowane jajecznicą, warto wypróbować
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 456
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2687
Polecam.
Odsłon: 483
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 718
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 456
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2687
Polecam.
Odsłon: 483
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 718
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, wsypujemy majeranek oraz bułkę tartą. 2. Dokładnie mieszamy i wykładamy na folię aluminiową robiąc prostokąt. 3. Na mięsie rozkładamy ser żółty.
4. Robimy farsz: Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy pokrojone drobno papryki oraz groszek konserwowy. Mieszamy dokładnie łyżką. 5. Wylewamy na rozgrzany olej, można zrobić jeden duży placek lub kilka małych.
6. Po usmażeniu placki z jajek wykładamy na ser.
7. Wszystko razem zwijamy robiąc roladę i zawijamy w folię. Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180 °C.
8. Roladę przed podaniem kroimy w plastry 2 cm. 9. Gotowe. 10. Smacznego.