Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada na francuskim cieście z cykorii i mielonego mięsa.

Rolada na francuskim cieście z cykorii i mielonego mięsa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 811 Ocena: 15643

Dodano:

Odsłon: 2354

Roladka wyszła bardzo smaczna i bardzo polecam:)

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cykorie podzielić na ćwiartki,wyciąć głąbiki,które mają goryczkę.
    Dać na rozgrzane masło ,podsmażyć i doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Ciasto francuskie rozwinąć,dać cykorie,plastry sera żółtego i posypać natką pietruszki.

  2. Osobno podsmażyć mięsko mielone,najlepsze zmielone przez siebie ,kawałek wieprzowinki i drobiu.
    Mięso podsmażyć ,osobno podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.Dodać do mięsa ,doprawić do smaku ,czosnkiem granulowanym selerem naciowym pokrojonym w kostkę ,solą ,pieprzem i czym jeszcze uważamy.
    Mięsko wyłożyć na ciasto na ser i zawinąć jak roladę ,a końcówki zagiąć do środka.
    Dać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
    Po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem,zapiekać w 200st.do złotego koloru.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń