Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladka wyszła bardzo smaczna i bardzo polecam:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
Cykorie podzielić na ćwiartki,wyciąć głąbiki,które mają goryczkę. Dać na rozgrzane masło ,podsmażyć i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwinąć,dać cykorie,plastry sera żółtego i posypać natką pietruszki.
Osobno podsmażyć mięsko mielone,najlepsze zmielone przez siebie ,kawałek wieprzowinki i drobiu. Mięso podsmażyć ,osobno podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.Dodać do mięsa ,doprawić do smaku ,czosnkiem granulowanym selerem naciowym pokrojonym w kostkę ,solą ,pieprzem i czym jeszcze uważamy. Mięsko wyłożyć na ciasto na ser i zawinąć jak roladę ,a końcówki zagiąć do środka. Dać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem,zapiekać w 200st.do złotego koloru.
Smacznego życzę!