Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada nadziewana kurczakiem

Rolada nadziewana kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Rolada nadziewana kurczakiem"

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 500 g sera żółtego;
  • 600 g pieczarek
  • 600 g piersi z kurczaka
  • duży por
  • 300 g serka topionego o smaku pieczarkowym
  • 250 g sera żółtego
  • sól, pieprz
  • liść lubczyku
  • 100 g masła
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ok. 80 min; pełny koszt: ok. 24-28 zł

  2. Ciasto: żółty ser zetrzyj, dodaj jajka, majonez, całość wymieszaj mikserem. Przygotowaną masę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25 x 40 cm) i piecz ok. 30 minut w temp. 180oC. Po tym czasie oderwij delikatnie papier od ciasta, tak żeby go nie uszkodzić.

  3. Oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki uduś na maśle z drobno pokrojonym porem, dopraw solą, pieprzem i lubczykiem.

  4. Filet z kurczaka pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem, posyp solą i pieprzem. Ciepłe ciasto serowe posyp połową żółtego sera, ułóż pieczarki z porem, dodaj pokrojony w kosteczkę ser topiony, następnie ułóż plastry kurczaka i na wierzchu posyp resztą żółtego sera.

  5. Całość zwiń w roladę i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez ok. 30 min. Podaj na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno w postaci przekąski.

  6. Ewelina Pędzikowska z Kutna

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń