Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada nadziewana kurczakiem"
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3060
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2749
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3383
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3060
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2749
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3383
Składniki
ok. 80 min; pełny koszt: ok. 24-28 zł
Ciasto: żółty ser zetrzyj, dodaj jajka, majonez, całość wymieszaj mikserem. Przygotowaną masę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25 x 40 cm) i piecz ok. 30 minut w temp. 180oC. Po tym czasie oderwij delikatnie papier od ciasta, tak żeby go nie uszkodzić.
Oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki uduś na maśle z drobno pokrojonym porem, dopraw solą, pieprzem i lubczykiem.
Filet z kurczaka pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem, posyp solą i pieprzem. Ciepłe ciasto serowe posyp połową żółtego sera, ułóż pieczarki z porem, dodaj pokrojony w kosteczkę ser topiony, następnie ułóż plastry kurczaka i na wierzchu posyp resztą żółtego sera.
Całość zwiń w roladę i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez ok. 30 min. Podaj na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno w postaci przekąski.
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Świat kobiety