Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowa rolada, modro kapusta i kluski polane przepysznym sosem to tradycyjny śląski obiad przygotowywany przeważnie tylko w niedzielę. Nie można powiedzieć że nie są pracochłonne (razem z kluskami i modrą kapustą) to w zamian otrzymamy syty i rewelacyjny w smaku obiad.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 28
Polecam.
Odsłon: 908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 220
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 92
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 28
Polecam.
Odsłon: 908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 220
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 92
Składniki
Mięso oczyszczamy z błonek i kroimy w plastry Tłuczkiem rozbijamy na bardzo cienko Doprawiamy solą i pieprzem Smarujemy musztardą Z węższego końca plastra układamy składniki farszu Podwijając boki ściśle zawijamy w roladę i obwiązujemy nicią
Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym I obsmażamy wszystkie rolady z każdej strony Obsmażamy aż z mięsa rolad odparuje woda a na roladach pojawią się odpowiednie rumieńce dokładając masła klarowanego w razie potrzeby Obsmażone przekładamy do garnka Na patelnię wrzucamy resztę cebuli i pokrojone w plastry marchew i pietruszkę Podsmażamy. Pod koniec dodajemy trochę wody aby zebrać wszystkie smaki z patelni i razem z warzywami oraz z liściem laurowym i zielem angielskim zalewamy rolady
Dolewamy wody do górnego poziomu rolad Zagotowujemy po czym zmniejszamy płomień do min i rolady dusimy Przy pomocy patyczka sprawdzamy kiedy będą gotowe Gotowe rolady wyjmujemy i odwijamy z nich nić Gotujące się warzywa blendujemy i zagęszczamy odrobiną mąki z wodą tworząc przepyszny sos.