Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śląska"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
<strong>:</strong>
Wołowinę pokrój w poprzek włókien na 2 cm kotlety. Rozbij tłuczkiem na cienkie płaty i każdy posmaruj musztardą.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a boczek i ogórek pokrój w słupki.
Każdy plaster posyp cebulą. Boczek i ogórek ułóż wzdłuż szerszego boku rolady i dopraw pieprzem. Zwiń ciasno płaty mięsa w roladę i zwiąż nitką spożywczą.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki smalcu lub oleju, obsmaż roladki ze wszystkich stron i podlej wodą. Dodaj liść laurowy, ziele, dopraw solą i duś do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, odparuj nadmiar płynu. Podawaj np. z kluskami śląskimi i kapustą modrą.Źródło: Tele Tydzień