Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na niedzielny obiad lub przyjęcie gości.
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 60
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 152
Dziś do pracy.
Odsłon: 1410
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 60
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 152
Dziś do pracy.
Odsłon: 1410
Składniki
Dwa dość duże kotlety schabowe bardzo cienko rozbić,posmarować muztardą.,posypać przyprawami.
Na każdym kotlecie położyć po 2 plasterki szynki,kawałek ogórka i potartą na tartce marchewkę,zwinąć i spiąć wykałaczką.
Rolady obsmażyć na oleju.Przełożyć do garnka podlać wodą lub bulionem.Dusić do miękkości.Po ugotowaniu wyjąć z garnka zrobić sos a następnie włożyć roladki.
Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami i dowolną surowką.U nas na Sląsku jest to "modro kapusta".SMACZNEGO!