Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na niedzielny obiad lub przyjęcie gości.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 146
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 206
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 314
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 146
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 206
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 314
Składniki
Dwa dość duże kotlety schabowe bardzo cienko rozbić,posmarować muztardą.,posypać przyprawami.
Na każdym kotlecie położyć po 2 plasterki szynki,kawałek ogórka i potartą na tartce marchewkę,zwinąć i spiąć wykałaczką.
Rolady obsmażyć na oleju.Przełożyć do garnka podlać wodą lub bulionem.Dusić do miękkości.Po ugotowaniu wyjąć z garnka zrobić sos a następnie włożyć roladki.
Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami i dowolną surowką.U nas na Sląsku jest to "modro kapusta".SMACZNEGO!