Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada wołowa z pesto"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 103
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 62
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 103
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 62
Składniki
Szalotki obierz, pokrój na cząstki. Cukinie oczyść, umyj, potnij w półplasterki. Czosnek obierz, posiekaj. Rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki od gałązek i grubo je posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Podsmaż na niej szalotki, czosnek oraz cukinię. Dodaj rozmaryn. Przypraw solą oraz pieprzem. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha rozetnij na duży płat. Natrzyj czosnkiem, posyp solą i pieprzem. Posmaruj pesto. Zwiń, uformuj roladę, zwiąż mocną bawełnianą nitką.
Pieczeń obsmaż ze wszystkich stron na pozostałej oliwie. Przełóż do brytfanki. Podlej bulionem. Piecz ok. 90 min, aż mięso będzie miękkie. Po godzinie mięso obłóż podsmażonymi warzywami.
Pod koniec pieczenia do brytfanki z roladą włóż pomidorki. Gotową pieczeń wyłóż na talerz. Obłóż warzywami z brytfanki. Podawaj z kluseczkami ziemniaczanymi albo ciabattą.Źródło: Naj