Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady wołowe to pomysł na niedzielny obiad , podałam je z tłuczonymi ziemniakami i zasmażaną kapusta kiszoną.
tłuczek , deska do krojenia, nóż, nić kuchenna, rondel, widelec,
Składniki
Wołowe płaty po rozbiciu tłuczkiem , smarujemy musztardą, oprószamy pieprzem i solą. Nakładamy porcję pokrojonej w kostkę cebuli , pokrojone w słupki ogórki kiszone i kiełbasę białą. Całość ciasno zwijamy w roladę owijamy nicią kuchenną. W rondlu rozgrzewamy masło klarowne i wkładamy rolady, na początku na duży ogień aż rolady się podsmażą , następnie zmniejszamy ogień i wolno smażymy rolady do miękkości, dodajemy liście laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego. Rolady podczas smażenia podlewamy sosem wytworzonym podczas pieczenia lub ciepłą wodą. Gotowe rolady wyjmujemy, zdejmujemy nitkę a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. Podajemy do drugiego dania u mnie z ziemniaczkami i zasmażaną kapustą kiszoną.
Przygotowanie rolad.
Zwinięte rolady gotowe do smażenia.
Smażenie rolad.
Danie gotowe do podania.