Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub n...
Odsłon: 2302
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 53
Duża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub n...
Odsłon: 2302
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 53
Składniki
Majeranek opłucz, osusz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i zeszklij na połowie smalcu. Kapustę poszatkuj, dodaj do cebuli i duś 15 minut. Przypraw solą, pierzem i kminkiem. Zdejmij z ognia. Dodaj mieloną karkówkę, posiekany majeranek i musztardę. Farsz wymieszaj.
Boczek opłucz, dobrze osusz. Mięso natrzyj czosnkiem oraz solą i pieprzem. Posmaruj farszem, zostawiając wolne brzegi. Zwiń, roladę obwiąż mocną nitką. Resztę smalcu rozgrzej w brytfance. Obsmaż na nim boczek. Masło stop, wymieszaj z keczupem. Posmaruj mięso. Posyp migdałami.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 250 st. Po 20 minutach zmniejsz temp. do 180 st. i piecz jeszcze godzinę. Udekoruj resztą majeranku. Podawaj z ziemniakami i duszoną kapustą.
Jeśli wolisz pikantne smaki, przypraw farsz chili. ok. 120 min. 1 porcja zawiera ok. 590 kcal. Ok. 3,40 zł za porcję.Źródło: Tina