Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka w przyrzadzeniu rolada z boczku faszerowana miesem mielonym. Swietna na obiad, a takze jako wedlina na kanapki.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7956
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1296
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7956
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1296
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
Składniki
Boczek umyc, osuszyc- jesli plat grubszy, mieso rozbic tluczkiem. Natrzec boczek sola, majerankiem i slodka papryka. Do miesa mielonego dodac zoltko, namoczona i odcisnieta z wody polowke kajzerki, przecisniety przez praske czosnek, dodac sol i pieprz, dobrze wyrobic mase. Na plat boczku wylozyc rownomiernie mase z miesa mielonego, ciasno zwinac, zwiazac sznurkiem kuchennym lub spiac szpikulcami. Mieso przelozyc do naczunia zaroodpornego, piec pod przykryciem (pokrywka lub folia aluminiowa) ok 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie zdjac pokrywke/ folie i obracajac, piec mieso z kazdej strony po 10- 15 minut.