Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rolada, wykonana z płata świeżego boczku i farszu z mięsa i papryki, idealna do kanapek i nie tylko.
rękaw do pieczenia, przędza wędliniarska
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 674
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 123
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1277
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 674
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 123
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1277
Składniki
Z boczku wycinamy dwucentymetrowej grubości płat (jak najchudszy). Ścinki z karczku i boczku mielimy przez sitko 6 mm. Do zmielonego mięsa dajemy przyprawy i peklosól 18 gram/ kilogram mięsa. Dobrze wyrabiamy, zawijamy w folię i wkładamy na noc do lodówki. Płat z boczku nacieramy dokładnie peklosolą i też zwijamy go i zawijamy w folię i wkładamy go również na noc do lodówki. Wyjmujemy po tym czasie z lodówki, płuczemy płat boczku pod zimną bieżącą wodą, wycieramy papierowymi ręczniczkami i smarujemy cały musztardą, posypujemy kolorowym pieprzem i rozkładamy na całym kawałku cienką warstwę farszu, na farsz układamy warstwę pokrojone w kostkę papryki. Zwijamy ścisło płat w rulon i nacieramy przyprawami : pieprz, majeranek, słodka papryka, curry. Wkładamy w rękaw do pieczenia i osznurowujemy jak szynkę. Robimy na górze 8-10 dziurek igłą i kładziemy na blachę. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Studzimy i wkładamy na kilka godzin do lodówki żeby ładnie zastygł. Smacznego !!!